WPFClick to open larger map

Sportieve activiteiten

Vakantie aan het water

Bij een zomervakantie in Frankrijk hoort water, al is het alleen maar om even lekker af te koelen van een dag in de zon. Op het vakantiepark ligt een kleine vijver en natuurlijk een zwembad. Op 20km van het park ligt het recreatiemeer Lac du Tolerme met prachtig azuurblauw water, een fijn zandstrand en diverse faciliteiten voor een echte strandvakantie in Frankrijk.

De Dordogne zegt het al, een rivier die veel mogelijkheden biedt voor watersport, kanotochten, boottochten of lekker ontspannen vissen. Dit kan overigens ook in één van de vele andere riviertjes rondom vakantiepark le Lac Bleu.

Op een half uurtje rijden van ons vakantiepark ligt het grote Lac du Causse bij het plaatsje Lissac en naast twee zandstranden biedt het heel veel mogelijkheden voor watersport. Zeilen, surfen, waterfietsen, roeien en waterskiën. Veilig zwemmen kan bij de strandjes en er is een apart stuk speciaal voor visliefhebbers. Puur genieten van een vakantie aan het water in de Dordogne.

Wandelen en fietsen in Frankrijk

Te voet of op de fiets de omgeving van vakantiepark le Lac Bleu in Frankrijk verkennen, wij raden het u absoluut aan. De groene heuvels, wijngaarden, riviertjes en meren zijn het schitterende decor van al uw tochten. Door het aangename weer in Zuid Frankrijk kunt u vanaf vroeg in het seizoen tot laat in het najaar genieten van de zon en de buitenlucht.

Er lopen diverse gemarkeerde routes in de omgeving, te beginnen in het naastgelegen bos, maar met een goede kaart kunt u zelf ook een prachtige tocht uitzoeken. Paardenliefhebbers zijn in de Dordogne ook aan het juiste adres. Op de nabijgelegen manege kunt u les krijgen of een buitenrit maken.

Op het park kunt u fietsen huren, u hoeft ze dus niet zelf mee te nemen, scheelt u ook weer in de benzine. Wij helpen u graag bij het plannen van uw tochten zodat u de mooiste plekken zult zien.

Rondwandeling door Lacapelle Marival

Vakantiepark le Lac Bleu ligt in het kleine maar gezellige dorpje Lacapelle Marival en hoewel het minder dan 1500 inwoners telt heeft het een rijke historie. In het plaatselijk VVV kantoor kunt u een kaart krijgen met een dorpswandeling die u meeneemt langs 16 authentieke gebouwen. Een mooie manier om een kijkje te nemen in het dorp.

L’Arbol, La Halle en de Notre Dame kerk stammen uit de 16e eeuw, terwijl het kasteel van Lacapelle Marival nog ouder is. Verder loopt u langs een aantal schitterende boerenwoningen uit de 19e eeuw. Een leuk actief uitstapje voor een middag.

Golfen

Op een half uur rijden van vakantiepark Le Lac Bleu is een mooie 9-holes golfbaan, Golfclub de Montal, voor zowel beginnende als ervaren golfers, heerlijk voor een actieve dag in de buitenlucht.

Kinderen zijn altijd dol op midgetgolf en hoewel dat niet direct heel dichtbij mogelijk is is het leuk om een dagje Quercyland te doen, dit heerlijke zwemparadijs heeft ook een leuke midgetgolfbaan. Dubbel plezier voor de kids.

Een actieve vakantie in Frankrijk is een heerlijke manier om de zomer door te brengen en veel van de omgeving te zien. De natuur nodigt u direct uit om er op uit te trekken. Wandelen langs de Dordogne, langs de uitgestrekte wijngaarden, een kanotocht op de vele riviertjes of fietsen langs de knalgele zonnebloemvelden, afgewisseld met pittoreske dorpjes. Frankrijk is een uniek land in natuur en cultuur.

De Lot en de Dordogne zijn twee groene regio’s vernoemd naar de twee gelijknamige rivieren die er dwars doorheen stromen. De kalkstenen rotsen, groene bossen, maar vooral ook de diverse meren waar je heerlijk kan zwemmen en watersporten, bieden heel veel mogelijkheden voor een actieve vakantie rond vakantiepark le Lac Bleu in Frankrijk.

Scroll naar boven